De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 donderdag 09 maart 2006 00:00

Screening in de Sociale Werkplaats

Terug een kans… door werk… dankzij een goede oriëntatie

Wat doet iemand na jaren van werkloosheid of na vele ontgoochelingen in tewerkstelling? Of na een periode van marginaliteit, na een langdurige therapie? Wat doet iemand als hij/zij wil werken, als hij/zij terug een kans wil krijgen tot sociaal-economische integratie?

Inderdaad wat doe je dan? Je zet al je troeven op papier. Desnoods breek je met oude gewoontes. Je zoektocht kan beginnen, je solliciteert… Maar als het niet lukt? Tja wat dan?

$$L

Hoe komt het dan toch dat ik geen werk vind?
Geen job, geen toekomst, zo kan ik er nooit bijhoren!

Ooit al eens gedacht dat het eigenlijk niet alleen door dat drugverleden, die therapietijd, die gevangenistijd, door de weinige beroepservaring komt?

Hoe bepaalt iemand dan of ik wel degelijk goed kan werken?
Staat het op mijn gezicht te lezen?
Straal ik het uit misschien?
Zit het in mijn gehele houding?

Als je deze vragen stelt, wil je dan ook een antwoord?
Denk je aan een grondig zelfonderzoek?

Dit zou een verhaal kunnen zijn van iemand die gemotiveerd kan worden voor het programma “Oriëntatie” van de Sociale Werkplaats De Sleutel.

Tijdens dit programma draait alles rond “de gele kaft”, een spiegelbeeld van iemands werkhouding. In deze kaft brengen we alle informatie samen die we gedurende maximum 7 weken inwinnen. We richten ons vooral op die werkhoudingen die uitermate belangrijk zijn om gewoon al te KUNNEN gaan werken:

Ben je punctueel, handig?
Heb je een goede motivatie, communicatie, doorzettingsvermogen?
Kan je omgaan met leiding, veiligheid, kritiek?
Kan je opdrachten vlot verstaan, samenwerken?
Respecteer je de basisregels, heb je interesse om bij te leren?

Op maandag, dinsdag, donderdag werken we in de voormiddag en zien we hoe je deze eigenschappen toepast. Elke namiddag houden we groepssessies. Deze handelen over communicatie, motivatie. Niet onbelangrijk want juist op deze vlakken loopt het al eens mis. We nemen ook 4 testen af.


Dit alles samen moet ons in staat stellen om samen met de medewerker een sterk “traject naar werk” op te stellen.
De oriëntatie is een programma waar dankzij intensief overleg tussen de medewerker, de observator, de casemanager, de trajectbegeleider, de hulpverlener een nieuwe volwaardige kans op tewerkstelling wordt voorbereid. We werken samen met het dagcentrum De Sleutel, met het OCMW en OTC’s en natuurlijk de verschillende afdelingen van de Sociale Werkplaats De Sleutel.

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.