De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 maandag 20 november 2006 00:00

Jongerenafdeling De Sleutel werkt mee aan AVANTI-project

De Sleutel liet uitzonderlijk camera’s binnen in één van de afdelingen. Het ging dan ook om een uitzonderlijk project. Op 1 december is de AVANTI-reportage rond het thema drugproblematiek te zien op Focus-WTV. Op 3 december volgt het AVANTI-slotevenement in Budascoop te Kortrijk, een debatshow, onder leiding van VRT-journaliste Hilde De Windt.
AVANTI is een project dat jongeren confronteert met maatschappelijke en actuele thema's en daarbij aanstuurt op een meer duurzame samenleving. Het is jongerenproefproject dat bruggen bouwt tussen burgers en beleid, pers en media. Ze verleggen grenzen en openen het maatschappelijk debat voor een meer duurzame samenleving.

Aan het slotevenement ging een intensief project vooraf waarbij 25 jongeren onder professionele begeleiding reportages maakten over niet alledaagse thema's.


$$R

Op een zaterdag in oktober kwam een ploeg van AVANTI op bezoek bij de jongerenafdeling van de Sleutel. De AVANTI-jongeren konden kennismaken met enkele deelnemers-leeftijdgenoten aan het Residentieel Kortdurend Jongerenprogramma (RKJ).

$$R

Ze konden ook samen de maaltijd gebruiken en ook echt participeren aan enkele activiteiten binnen het programma. Ondertussen werd alles ook op film vastgelegd...

$$R

Deze dag bij De Sleutel en het thema drugs is een van de maatschappelijke onderwerpen waarmee de AVANTI-jongeren het voorbije jaar konden kennismaken. Al deze reportages kunnen nu voorgesteld worden.Tim Leyssens (cameraman), Anika Duyst (klankvrouw) en Koen Vanbaelenberghe (monteur) stonden een jaarlang in voor het professionele camera-, klank- en montagewerk.

Professionele beelden werden gemixt met het werk van de AVANTI-jongeren. Een gedurfde combinatie, met een verrassend en fris eindresultaat.

De reportages zijn te zien van 27 november tot en met 1 december 2006 tussen 18u en 19u op Focus-WTV.

27/11 Trailer... Een voorsmaakje
28/11 Thema mensen zonder papieren + energiesparen
29/11 Thema duurzame landbouw en zeevisserij
30/11 Thema toegankelijkheid van de samenleving voor mensen met een beperking
01/12 Thema drugproblematiek


In een politieke DEBATSHOW met projectie, captatie en muziek van Toman worden bevoegde politici ontvangen voor een gesprek. Ervaringsdeskundigen die tijdens de AVANTI- reportages werden geïnterviewd en de AVANTI – jongeren leggen de bevoegde politici op de rooster.

Hilde De Windt (VRT) leidt het gesprek in goede banen. Veerle Deblauwe (één) presenteert, Toman zorgt voor muziek en Cinemobiel voor projectie.

Praktisch

Wanneer: 3 december 2006 van 10u tot 12u.
Waars: Budascoop Kortrijk – Kapucijnenstraat 10 Kortrijk

Thema’s van het debat zijn:
• Duurzame landbouw en visserij… dé toekomst?
• Plaats in de samenleving voor mensen met een beperking?
• Drugverslaving een maatschappelijk probleem?

$$L$$R

Meer info? 0498 11 62 41

Gekoppeld aan dit project loopt er ook een foto-tentoonstelling ‘Samenleving in Beeld’ met het werk van fotograaf Marc Masschelein en wordt er op 3 december eveneens een boodschap van algemeen nut uitgezonden op de VRT (op één).

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.