De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 zaterdag 16 december 2006 00:00

Sociale Werkplaats bouwt zandhutje voor gemeente Lochristi

De industriële werkplaats van De Sleutel heeft in opdracht van de gemeente Lochristi een zandhut gebouwd. Een opdracht die een mooi voorbeeld is van hoe de sociale economie, in opdracht van openbare besturen, nuttig werk levert.
Het zandhutje, vervaardigd door de industriële werkplaats, is intussen geplaatst op een buurtpleintje in Lochristi. Het prijkt er naast andere speeltuigen in een grote zandbak. Het concept is bedoeld voor kinderen tot 12 jaar en werd uitgewerkt in overleg met de jeugddienst van Lochristi.

$$L$$R
De Sociale Werkplaats De Sleutel doet in opdracht van het gemeentebestuur jaarlijks het onderhoud van de 21 speelpleintjes die de gemeente Lochristi rijk is. ‘Tijdens de zomerperiode controleren we 2 maal per maand alle speeltuigen en in de winterperiode 1 maal per maand op veiligheid, herstellen we wat stuk is en ruimen we de speelpleintjes op. Stenen of bladeren worden uit de zandbak gehaald, zwerfvuil wordt opgeruimd, de putten worden mooi effen gelegd…’, zo vertelt Guy De Both.
Bij zo’n opdracht stelde het team van de Industriële Werkplaats vandalisme aan het vroegere zandhutje vast. ‘Toen hebben we de verantwoordelijke van de gemeente zelf voorgesteld om een voorstel uit te werken om een nieuw zandhutje te plaatsen. En onze offerte werd positief onthaald’, zo stelt werkleider Guy De Both.

$$L$$R
De opdracht is intussen uitgevoerd. ‘Het hutje is opgetrokken uit vacuüm-druk geïmpregneerd hout, zodat het weerbestendig is. De palen zijn ingefreesd en de wandplanken zitten daartussen gevangen. Om veiligheidsredenenen zitten de palen 60cm diep in het zand wat de stabiliteit moet garanderen’, aldus Guy De Both van de Industriële Werkplaats. Alle zaagsneden en freeskanten zijn voor de montage manueel twee maal behandeld tegen vocht en schimmel.


Technische fiche :

Afmetingen :
breedte 1.5m, diepte 1.7m
hoogte aan de dakrand 1.4m.

Kostprijs : 690 EUR (excl. BTW)

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.