De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 maandag 17 september 2007 00:00

De Sleutel en Cercle Brugge samen in Community project

Het dagcentrum De Sleutel in Brugge werkt sinds vorig seizoen met Cercle Brugge aan een gezamenlijk “community project”. De profspelers van deze eerste klasse voetbalploeg ondertekenen een contract met daarin een clausule waarmee ze zich engageren voor een maatschappelijk doel. Eén van de organisaties waarvoor de voetballers zich inzetten ten dienste van de maatschappij is De Sleutel in Brugge. Vanaf oktober gaan de profspelers effectief samen met de begeleiders van De Sleutel aan de slag.
$$L $$R

Dit innovatieve project creëert mogelijkheden zowel voor Cercle Brugge als voor De Sleutel. Cercle Brugge wil de tijdsbesteding van haar profspelers beter invullen. Zoals beschreven in de missie van die vereniging heeft men hierbij oog voor de globale maatschappelijke noden en vereisten van een duurzame samenleving. Cercle heeft eind vorig jaar haar eerste contract met een profspeler afgesloten waarin de clausule van “community work” opgenomen is. Momenteel hebben reeds vier basisspelers de clausule onderschreven. Het is de bedoeling dat op termijn alle spelers zich enkele uren per week inzetten voor een project met een maatschappelijk doel.

$$R

Voor De Sleutel zal het voetbal en de betrokkenheid van een eerste klasseploeg extra aantrekkingskracht hebben. Concreet komt de samenwerking er op neer dat men op regelmatige basis een straatvoetbalmatch zal organiseren. Verder is het de bedoeling om de profspelers van deze voetbalvereniging te betrekken bij de sportactiviteiten die elke woensdagnamiddag georganiseerd worden binnen de dagwerking van het dagcentrum in Brugge.

$$R

Deze sportactiviteiten kunnen dankzij de samenwerking professioneel begeleid worden. We zijn er ook van overtuigd dat de betrokkenheid van de voetballers op de doelgroep motiverend kan werken. Het zal hun eigenwaarde versterken. Voor de outreach-werkers biedt dit project de mogelijkheid om de doelgroep op een meer actieve wijze te benaderen.

(bron foto's: www.cerclebrugge.be)

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.