De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 maandag 18 juni 2007 00:00

Tentoonstelling Bloed Zweet en Tranen te Gent

De Therapeutische Gemeenschap voor Dubbel Diagnose ‘De Sleutel’ viert dit jaar zijn 10-de verjaardag. Sinds 1997 bouwen we aan een gespecialiseerd behandelprogramma voor mensen met een dubbel diagnose problematiek: een samengaan van een afhankelijkheids- en een psychiatrische problematiek. Om dit te vieren loopt nog tot 6 juli de tentoonstelling ‘Bloed, Zweet en Tranen’ in het Geuzenhuis te Gent.
$$1
Sinds januari 2007 zijn de cliënten van onze Therapeutische Gemeenschap (TG) voor Dubbel Diagnose te Gent aan de slag met het vormgeven van hun levensverhaal - hun verleden, heden en toekomst - in het medium beeldend. Dit gebeurt onder begeleiding van Freia Buntinx, stagiaire ‘creatieve therapie’. Freia studeert aan de Hogeschool Utrecht. Eens goed geïntegreerd in het concept van ons behandelprogramma, kon ze haar kwaliteiten als creatief therapeute exploreren. Voor de TG is dit een absolute meerwaarde gebleken : creatieve therapie bood ons de kans om met de cliënten op een non-verbale manier te communiceren en dieperliggende zaken die voor sommigen moeilijk bespreekbaar zijn, aan bod te laten komen.


$$2 $$3 $$4
Bloed, Zweet en Tranen!

Verschillende overtuigingen hebben Freia de moed en inspiratie gegeven om het project ‘Bloed, Zweet en Tranen’ op te starten : geloof in het feit dat cliënten met een dubbel diagnose problematiek, thema’s waarmee zij dagelijks geconfronteerd worden en die algemeen als negatief worden beschouwd, op een positieve manier aan de buitenwereld kunnen meedelen, namelijk door middel van beeldende kunst. Geloof ook in het vak creatieve therapie en wat dit teweeg kan brengen én de motivatie om dat bekend te maken. En geloof in het team van de TG, dat deze sprong in het diepe ook durfde te wagen. Tweemaal in de week komt Freia naar de TG in Gent om de cliënten te coachen in hun keuze in thema, vormgeving en materiaal, om zo samen tot een goed eindresultaat te komen.

$$5$$6

De tentoonstelling “Bloed, Zweet en Tranen” wordt gemaakt door, over en voor de cliënten van de TG voor Dubbel Diagnose. Zij zullen de bezoeker in hun schilderijen, tekeningen, collages…meer vertellen over wat zij hebben meegemaakt, hoe zij hun leven ervaren en wat zij in de toekomst zien. Iedereen is van harte welkom op de tentoonstelling van 25 juni tot 6 juli in Het Geuzenhuis, Kantienberg 9 te Gent.

Meer info : Freia Buntinx : bloedzweetentranen@fracarita.org

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.