De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 vrijdag 04 mei 2007 00:00

Stadsbestuur Veurne presenteerde samenwerking met De Sleutel

Op dinsdag 15 mei presenteerde het stadsbestuur van Veurne de resultaten van de samenwerking met de Sleutel binnen dit gerechtelijk arrondissement. Naast een uiteenzetting van de cijfers rond gebruik in deze regio wordt ook de Projectgroep zelf voorgesteld. Ook gaat men in themagroepen dieper in op reïntegratie via tewerkstelling, op het ouderwinkel-concept evenals op de noodzaak van een multidiscliplinaire aanpak.
Binnen het gerechtelijke arrondissement Veurne is er reeds een samenwerking sinds 1999. Het project met De Sleutel wordt gesubsidieerd via middelen van de federale overheidsdienst Justitie. De werkingskosten die bij dit project komen kijken worden a rato verdeeld over de diverse gemeenten binnen dit gerechtelijk arrondissement.

Doorheen de jaren werd duidelijk dat er veel meer nood is aan drughulpverlening in de streek dan wat momenteel voorhanden is. Vanuit het Dagcentrum De Sleutel in Brugge werd dan ook een werkgroep samengesteld om zich te buigen op de drughulpverlening in Veurne-Diksmuide. Belangrijke pistes die er bekeken worden zijn de sociaal-economische tewerkstelling voor ex-druggebruikers, meer ondersteuning voor de omgeving van de gebruiker en een meer multidisciplinaire aanpak van de problematiek.

Via een infonamiddag georganiseerd door het stadsbestuur van Veurne is het de bedoeling de werking van de voorbije jaren voor te stellen op basis van wetenschappelijke cijfers. Tegelijk wordt in taakgroepen bekeken hoe we de diverse noden naar de toekomst best samen met alle betrokken actoren aanpakken.

Programma

14u00 Verwelkoming door Denise Dolphen, schepen van sociale zaken
14u05 Uiteenzetting van de cijfers door Geert Lombaert, dienst Wetenschappelijk Onderzoek De Sleutel
14u50 Voorstelling van de werkgroep Project Veurne
15u00 Pauze
15u15 Keuze uit drie themagroepen

-Tewerkstelling van (ex)druggebruikers in het kader van reïntegratie
-Ouderwinkel: een ondersteuning voor ouders met vragen rond druggebruik
-Multidisciplinaire hulpverlening: hoe kunnen we die concreet organiseren over de verschillende diensten binnen de regio


$$L Praktisch

Plaats: Dienstencentrum De Zonnebloem, Zuidstraat 67e, Veurne
Meer info en inschrijvingen: Freddy Degraeve, stadsbestuur Veurne op 058 33 55 40

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.