De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 dinsdag 11 september 2007 00:00

Werkplaatsleiders en cliënten aan het woord

Binnen de Sociale Werkplaats De Sleutel hebben we verschillende werkplaatsen. Zo beschikken we over groen-projecten in Gent en Antwerpen, hebben we een industrieel atelier in Gent en lopen er renovatie-projecten in Gent, Antwerpen, Mechelen en Brugge. We laten u kennismaken met de werkplaatsleiders van groen en industriële. Ze vertellen vanuit de praktijk hoe ze hun streven naar klanttevredenheid, afwerking, kwaliteit en professionialisering integeren in hun dagelijks werk. Tevens leest u er hoe diverse cliënten hun werk ervaren. Eerst stellen we de werking van renovatie voor.
Afwerking troef bij renovatie-werkplaats

$$R4
In onze renovatie-werkplaatsen te Gent, Brugge en Antwerpen leren we ex-druggebruikers de draad opnieuw opnemen dankzij tewerkstelling: via werk opnieuw aansluiting krijgen in de maatschappij.


De renovatie-afdeling werkt zowel voor bouwheren uit de openbare sector als uit de privé. Naast ruwbouwwerk staat de renovatiewerkplaats in voor sanitair, schilderwerk, elektriciteit, schrijnwerkerij, etc. Tijdens hun periode in deze werkplaats mogen de cliënten al deze soorten werk aanpakken. Op die manier komen we te weten waar ze meest aanleg voor hebben. Het is de kunst om dat talent dat we bij elkeen ontwaren, op de juiste manier aan te wakkeren. Wie in de renovatiewerkplaats aan de slag is, heeft zelf gekozen voor de bouw. Vaak hebben ze bij ons de oriëntatiemodule doorlopen.$$R2 $$R1 $$R3

We eisen de perfectie. Desnoods moet een bepaald werk worden overgedaan.
Tewerkstelling, een concrete daginvulling en het inkomen zorgen voor een zekere stabiliteit zodat de dreiging tot herval beperkt kan worden. Naast de technische vaardigheden wordt in de werkplaats aandacht besteed aan de attitude van de werknemers. Vanuit onze ervaring weten we dat tewerkstelling naast attitudetraining essentieel zijn voor een goede reïntegratie van ex-verslaafden in de maatschappij. We weten dat er vaker herval is bij diegenen die weinig toekomstperspectieven hebben. In het reguliere arbeidscircuit kunnen ex-druggebruikers vaak niet terecht omwille van negatieve attitudes, een strafblad en een tekort aan scholing en opleiding. De sociale werkplaats komt tegemoet aan deze noden.


Veel cliënten voelen ze zich door hun verleden onzeker, minderwaardig. We trachten ze daar bovenop te krijgen, hen vertrouwen te geven. In de werkplaats kunnen ze eindelijk ook iets meer verdienen. Een nieuwe wereld gaat vaak voor hen open.
Een deel van de renovatieploeg kan qua technische vaardigheden en attitude gewoon ingezet worden bij privé opdrachtgevers. We leggen de lat naar kwaliteit van het werk wel hoog. We eisen de perfectie. Desnoods moet een bepaald werk worden overgedaan. Het enige wat met opdrachtgevers niet wordt vastgelegd, is de afwerkingstermijn.
In overleg met de trajectbegeleider wordt ook continu bekeken wie klaar is voor doorstoom. In de reguliere bouw zijn er veel openstaande vacaturen. Op relatief korte termijn kunnen sommigen er zeker hun mannetje staan.

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.