De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 maandag 14 december 2009 00:00

AB Screen tevreden klant van industriële werkplaats

Iedereen die iets wil verkopen, moet zijn of haar product bekend maken. Displays zijn daarvoor een veel gebruikt communicatie-instrument. Het in elkaar steken van die displays gebeurt veelal in de sociale economie. Ook in de Werkplaats van De Sleutel. Een gesprek met Mylene Depuydt, zaakvoerder bij AB Screen.

AB Screen maakt displays en promotiemateriaal in karton. Dagelijks trachten die displays ons als consument of distributeur te verleiden. Het kartonnagebedrijf stelt 16 mensen tewerk (in de productie, administratie, verkoop). Heel wat van die displays die je vindt in krantenwinkels, bij apothekers, groothandelszaken, distributieketens, in allerhande showrooms... werden in de werkplaats van De Sleutel gemonteerd.

AB Screen heeft klanten in de distributie, bij reclamebureaus, productiebedrijven, uitgevers van tijdschriften,...

Een gesprek met Mylene Depuydt, zaakvoerder bij AB Screen.

$$1

Mylene Depuydt: ‘Ik heb bewondering voor de manier waarop jullie erin slagen de mensen te blijven motiveren om het werk grondig en ook snel uit te voeren’.

 

 

Hoe is de samenwerking met De Sleutel begonnen?

Vroeger deden we alles zelf.  Ook de montage en het verpakken.  Het is echter moeilijk om de juiste productietijd in te schatten en om de juiste cadans op te leggen. We konden het niet meer voor 100% in eigen beheer afwerken aan de prijs die we ingesteld hadden. Het is organisatorisch evenmin evident om voor een dringende montagejob tijdelijk 4 of 5 mensen extra in te zetten. Zo zijn we bij de sociale economie terechtgekomen. Een andere werkplaats heeft jullie bij ons aanbevolen. Het ging over een vrij volumineus werk en zij hadden onvoldoende ruimte om dat werk goed uit te voeren.  We hebben toen prijs gevraagd bij De Sleutel. De samenwerking is daarna relatief snel opgestart.

En hoe verloopt die samenwerking?

Het was zeker in het begin wat aanpassen. Ook voor ons was het een nieuwe ervaring. Eenmaal er echter een persoonlijk contact was met de werkplaatsleiders, is dat snel goed beginnen lopen. Wij stellen wel hoge kwaliteitseisen en vaak moet het ook allemaal heel snel gaan. Ik kan me dus inbeelden dat het niet evident is. De afwerking voldoet eigenlijk steeds aan onze verwachtingen. Wij zorgen wel voor een goede opvolging bij de opstart. Bij een nieuw werk gaat een van onze vertegenwoordigers langs in de werkplaats om te zien of alles correct verloopt en de opdracht goed werd begrepen. Als er sporadisch dan toch iets fout loopt, wordt dat vlot weer rechtgezet. We zijn dus tevreden over de flexibiliteit en de stiptheid. De samenwerking is echt op maat van hetgeen we vragen.

Welke voordelen ziet u en zou u ons ook elders aanbevelen?

We hebben vooraf goed vergeleken met de prijs van andere reguliere bedrijven. En eigenlijk is voor ons de economische reden doorslaggevend om met de sociale werkplaats te werken. We doen het ook omdat we het werk zelf voor die prijs niet kunnen afwerken en omdat we dankzij de samenwerking grotere volumes aankunnen. Het is tevens een groot voordeel dat er veel ruimte is in jullie werkplaats. 

Ik zou jullie zeker aan andere bedrijven aanbevelen. Eenmaal die persoonlijke relatie er is, verloopt de samenwerking heel vlot, afspraken worden echt stipt opgevolgd. Ik heb ook wel bewondering voor jullie begeleiders. De manier waarop ze dag in dag uit jullie mensen kunnen blijven motiveren om het werk grondig en ook snel te doen. De afgewerkte producten vertrekken rechtstreeks van in de werkplaats naar de klanten. De afwerking moet dus absoluut in orde zijn. De manier waarop jullie er in slagen om naast dat organisatorische tegelijk ook inhoudelijk sterk met jullie werknemers bezig te zijn, verdient een pluim.

 

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.