De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 maandag 14 december 2009 00:00

Groenwerkplaats De Sleutel onderhoudt plantsoenen bij chemiereus Agfa-Gevaert

Sociale Werkplaats De Sleutel onderhoudt de plantsoenen van Agfa-Gevaert in het Antwerpse. Deze chemiereus is de nummer één in drukvoorbereiding voor de krantenmarkt en commercieel drukwerk en actief als fabrikant van computerradiografie en netwerken voor ziekenhuizen. Agfa-Gevaert draagt kwaliteit en veiligheid dan ook hoog in het vaandel.

$$1Deze multinational (wereldwijd goed voor 14.000 personeelsleden) met zetel in Mortsel, ontwikkelt, produceert en verdeelt analoge en digitale beeldvormingsystemen, -diensten en -producten. Dit voornamelijk voor de grafische industrie, de gezondheidszorg, de fotografie en de industriële beeldvorming. Het hoeft niet te verwonderen dat kwaliteit en veiligheid hoog op het prioriteitenlijstje staan bij deze chemiereus. Toch wist Sociale Werkplaats De Sleutel een contract binnen te rijven bij dit grote bedrijf.

Een gesprek met Patrick Van der Linden, projectleider infrastructuur bij Agfa-Gevaert.

Hoe is de samenwerking met De Sleutel ontstaan?

"Jullie Sociale Werkplaats heeft zich ingeschreven op een prijsvraag en haalde zo een jaarcontract binnen voor het “onderhoud groen”.  De totale oppervlakte van de plantsoenen in de Belgische vestigingen bedraagt meer dan 65.000 m2 verdeeld over 5 sites. Voor we de stap gezet hebben tot samenwerking, zijn we wel eerst ter plaatse in Gent een kijkje gaan nemen om ons te vergewissen van de professionaliteit en de technische middelen van de sociale werkplaats. Daarenboven hebben we de moeite gedaan om enkele referenties te gaan bezoeken."

"We wisten op voorhand dat een nieuwe aannemer niet de terreinkennis binnen onze fabrieken heeft van de vorige. Dit geeft in het begin nood aan meer opvolgingswerk vanuit onze technische diensten. Op kwalitatief vlak hebben jullie in vergelijking met het begin van onze samenwerking, een goede stap voorwaarts gezet. We hebben dan ook de indruk dat de begeleiding van de medewerkers zeer goed is. Er waren tot dusver geen problemen op het vlak van veiligheid of werkvoorbereiding."

"U kan zich immers voorstellen dat een bedrijf zoals Agfa-Gevaert dat actief is in de chemische sector, veiligheid hoog in het vaandel draagt… Dat geldt ook voor het preventiebeleid voor externe werknemers die op een van onze vestigingen tewerkgesteld zijn."

$$2 Patrick Van der Linden: ‘Dat het jullie streven is om mensen te re-integreren in de arbeidsmarkt is voor ons een pluspunt’

 

Meerwaarde

"Voor ons geldt 'value for money …'. We hadden een jarenlange relatie met een andere firma voor groenonderhoud. Na een faire en competitieve prijsvergelijking kwamen we bij jullie terecht. We rekenen erop dat dit nu op een gelijkaardige manier kan. Maar het sociaal aspect om mensen te re-integreren in de arbeidsmarkt is ons niet ontgaan en is zeker een pluspunt . We zien Sociale Werkplaats De Sleutel echter als een volwaardige leverancier. Dit wil zeggen dat elke audit moet kunnen aangegaan worden, met steeds dezelfde weerkerende criteria: prijs – kwaliteit – planning – veiligheid."

 

 

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.